18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 19:15
Medemblik Actueel.

Aankomende zondag de derby’s der derby’s. Strandvogels 1 – Sporting Andijk 1

WERVERSHOOF – Na een weekje zonder voetbal, en wat kwam dat goed uit gezien de storm van zondag, wordt 27 november de competitie weer hervat. Tot de winterstop staan er nog drie wedstrijden op het programma, te beginnen met de derby thuis tegen Sporting Andijk

De fusieclub uit Andijk maakt een moeizaam seizoen door, net als vorig seizoen. Toen eindigden de Andijkers op de 12e plaats en waren veroordeeld tot nacompetitie. Die kwamen ze zonder kleerscheuren door en daarom staat de derby ook dit seizoen weer op het programma. In de laatste competitiewedstrijd deed Sporting Andijk goede zaken door een in rechtstreeks duel concurrent Kwiek ’78 met 3-1 te verslaan. Hierdoor klom Sporting Andijk, dat tot nu toe drie keer won, naar de 10e plaats.

Strandvogels doet het zoals bekend uitstekend dit seizoen, de ploeg is nog altijd ongeslagen. Maar door vier gelijke spelen staat de ploeg “slechts” op de derde plaats. Maar natuurlijk kunnen we er niet onderuit dat Strandvogels voor de derby de favoriet is. Wat overigens wel opvallend is, is de scoringsdrift van Sporting Andijk. De ploeg maakte er dit seizoen al 21 en dat zijn er maar 3 minder dan de Vogels. Daarbij moet wel aangetekend worden dat 7 van die 21 goals gemaakt werden in het duel tegen DWB. Maar goed, je moet ze toch maar maken. Ter vergelijking, Strandvogels maakte er tegen de ploeg uit De Weere maar 4.

Wil Strandvogels aansluiting bij de kop van de ranglijst houden, dan is natuurlijk niets minder dan drie punten het doel. Zeker omdat na het duel met Sporting Andijk nog bijzonder lastige wedstrijden tegen HSV Sport 1889 en De Valken volgen. Maar dat is voor latere zorg, de wedstrijd tegen Sporting Andijk is de eerstvolgende en dus de belangrijkste.

Reageren via facebook