Medemblik Actueel.

Voetbal

Opperdoes speelt na winst beslissingswedstrijd voor de titel

OPPERDOES – Nadat de kruitdampen van de 25e speelronde zijn opgetrokken is er de conclusie dat stomtoevallig op laatste dag de nummers 1 en 2 gaan strijden voor de titel. Opperdoes en Hellas Sport pakten de 3 volle punten tegen AFC’34 ( 1-2 ) en Wieringermeer ( 4-0 ). De 3e gegadigde DZS heeft definitief moeten afhaken na de 4-2 nederlaag bij Kadoelen. 

Opperdoes startte uitstekend onder de tropische omstandigheden en drukte AFC’34 gelijk tegen het eigen doel aan. Met goed en in een hoog tempo uitgevoerd  voetbal zat het meteen heerlijk in de wedstrijd. De eerste kansen ontstonden dan ook meteen maar het vizier was nog niet helemaal goed afgesteld. Het wachten was dan ook op de openingsgoal van Opperdoes. Deze kwam ook maar na wel eerst een puike redding van Jan Ploeg die na 12 minuten een slordigheid aan Opperdoes zijde onschadelijk moest maken.

De spelhervatting daarna was snel en doeltreffend. De bal kwam op de middenlijn bij de uitstekend spelende Tamo Karpetian, en diens steekbal bereikte Niels Putting, schuin het strafschop gebied induikend was het schot in de verre rechterhoek precisiewerk. De beloning was daar voor de goede openingsperiode. Het gevolg hierna was wel dat de ploeg toch weer te ver terugzakte en AFC’34 in het spel liet komen. Zonder dat het gevaarlijk kon worden, maar enkele momenten uit vrije trappen waren dreigend omdat de lopende mensen te veel ongemoeid werden gelaten.

Ondanks dit alles bleef Opperdoes de overhand houden, al had het de regelmatige mooie aanvallen toch beter moeten afmaken. Dit bleef uit en zo werd de ruststand een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

De 2e helft was ook voor Opperdoes, en ook nu sprong het te nonchalant met de kansen om, al bied de eerlijkheid te zeggen dat het spel toch een stukje minder was dan voor de rust. Zodoende bleef het toch uitkijken voor de Alkmaarsche tegenstoot. Opperdoes bracht na een kleine 80 minuten dan toch eindelijk de ruimere marge van 0-2 op het bord. Nadat de 4e vrije trap van net buiten de “16” weer in schoonheid leek te stranden, kwam de bal, nadat hij eerst in de muur smoorde voor de voeten van Marijn Putting. Zijn schot was fantastisch en met een mooie boog liet hij de Alkmaarsche doelman volslagen kansloos en eindigde de bal in de kruising.

De beslissing zo leek het,al was dat nog niet helemaal het geval. De 0-3 werd niet gemaakt door Niels Putting en even later was daar de aansluiting, al had die nooit goedgekeurd mogen worden, daar de bal voordat hij de AFC’34 spits bereikte ruim over de zijlijn was geweest, maar de assistent van de Alkmaarders had een te donkere zonnebril op. De daarna volgende voorzet werd dus een prooi voor de spits en dat betekende 1-2.

Zou het dan toch nog billenknijpen worden? Roy Janssens, kapot gespeeld en geschopt, wilde vlak voor tijd de keeper omspelen waar een schuiver er langs waarschijnlijk beter was geweest en dus geen 1-3 betekende.

Het billenknijpen bleef uit daar de thuisploeg ook geen vuist meer kon maken en de goed leidende scheidsrechter Vugts er niet veel later er een einde aan maakte. Zodoende deed Opperdoes wat het moest doen en komt volgende week de absolute beslissing in de wedstrijd tegen Hellas Sport welke ploeg dus de enige concurrent is geworden. Het verschil is 1 punt in het voordeel van Opperdoes, 54 om 53 punten.

De wedstrijd in Opperdoes begint om 14.30 uur.

Reageer op dit onderwerp