16.3 C
Medemblik
8 juli 2020 22:28
Medemblik Actueel.

Provincie gaat verkeersregelaars inzetten bij N23, fietsers kunnen zo veilig oversteken

REGIO – Nu het werk aan de N23 Westfrisiaweg door Heijmans is stilgelegd, vraagt een aantal tijdelijke situaties om aandacht. Vanaf woensdag 16 november zet de provincie verkeersregelaars in bij de Raadhuislaan (Stede Broec). Bovendien laat de provincie op korte termijn de verkeerssituatie bij een aantal tijdelijke voorzieningen door een onafhankelijk bureau in kaart brengen.

Vanaf woensdag 16 november worden verkeersregelaars ingezet op de Raadhuislaan. Dit gebeurt in de ochtend (07.00-10.00 uur) en de middag (15.00-18.00 uur). De verkeersregelaars begeleiden de fietsers die tijdelijk de Raadhuislaan moeten oversteken. Deze worden specifiek hier ingezet omdat fietsers hier zonder verkeerslicht tussen de auto’s door moeten oversteken.

Lees ook: Grote zorgen bij Wethouder Hans Tigges over N23

De verbinding Raadhuislaan-N506 zou worden afgesloten zodra de rotonde Florasingel gereed zou zijn. Hiermee zouden er minder conflicten tussen fietsers met auto’s kunnen ontstaan. Nu het werk stil ligt, moeten fietsers langer gebruik maken van de tijdelijke oversteek aan de Raadhuislaan.

De provincie laat op korte termijn door een onafhankelijk bureau de knelpunten in kaart brengen bij een aantal locaties waar fietsers oversteken en autoverkeer kruisen. Aan de hand van de uitkomsten worden eventueel extra – of versnelde – maatregelen genomen,meldt Rodi Media

Lees ook: Ruzie tussen Provinicie en aannemer, ellende duurt voort

Alle tijdelijke verkeersmaatregelen zijn besproken met en geaccepteerd door de verantwoordelijke wegbeheerders en hulpdiensten, waaronder de politie. Deze tijdelijke maatregelen voldoen aan de normen voor de verkeersveiligheid. Zowel de weginspecteurs van de provincie als de andere wegbeheerders en de politie houden de situatie scherp in de gaten. Deze inzet van verkeersregelaars en het in kaart brengen van de situatie maakt daar onderdeel van uit.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?