9 C
Medemblik
21 januari 2021 04:55
Medemblik Actueel.

Westfriese werknemers Tata Steel slijpen de messen

WEST-FRIESLAND – “Wij zijn het zat om als maar aan het lijntje gehouden te worden. Het wordt tijd voor actie.” Met die woorden roept vakbond FNV werknemers van Tata Steel op om 20 december actie te voeren tijdens een grote manifestatie. Nog altijd is er veel onduidelijkheid over de aangekondigde fusie met het Duitse ThyssenKrupp.

“De directie heeft te kennen gegeven dat zij onvoldoende informatie heeft om onze vragen te beantwoorden”, luidt het in een tekst die de vakbond vanavond op Facebook plaatste. Volgens de FNV wordt de fusie er op deze manier gewoon doorgeduwd. De Nederlandse directie, medezeggenschap en de vakbonden staan volgens de bond volledig buitenspel, meldt NH Nieuws

Lees ook: Westfries personeel Tata Steel blij met belofte behoudt baan

Ook de Centrale Ondernemingsraad (COR) is ontevreden. Samen met de FNV zullen zij de manifestatie op woensdag 20 december organiseren.  “Daar willen we laten zien dat de werknemers van Tata Steel de huidige gang van zaken niet langer accepteren”, schrijven ze als onderbouwing. Volgens de FNV is de manifestatie pas het begin: “We zullen niet schromen met hardere acties onze eisen kracht bij te zetten.”

De plaats en het exacte programma van de manifestatie wordt nog bekend gemaakt.

Lees ook: Duizenden banen verloren bij Tata Steel door fusie met Duitse ThyssenKrupp

Reageren via facebook