Visarend doet rondje Wervershoof

WERVERSHOOF – De visarend is een frequente bezoeker van onze omgeving, vooral zomers als er jongen moeten worden gevoerd zijn ze met grote regelmaat te zien, en sinds dit jaar nestelen ze zelfs in West-Friesland. Els Zwart zag er afgelopen zondag 1 overvliegen en maakte er een mooie foto van.. 

De visarend is een beschermde inheemse diersoort. Net als alle andere vogels die van nature in het wild in Nederland voorkomen, zijn visarenden beschermd op grond van de Europese Vogelrichtlijn. De bescherming van de visarend is in Nederland geregeld in de Wet natuurbescherming.

De Visarend leeft bijna uitsluitend van vissen, met een gewicht van 150 – 300 gram, maar soms tot 2 kilo. Welke soorten dat zijn, hangt af van het gebied. In Nederland onder meer rietvoorn, karper en baars.