23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 14:17
Medemblik Actueel.

FC Medemblik Zaterdag 2 nu in de top van de ranglijst

MEDEMBLIK – Wederom een belangrijke wedstrijd voor de mannen van zaterdag II. Het gelijkspel tussen Dindua en De Rijp maakte dat Medemblik goede zaken kon doen bij een eventuele overwinning.

Medemblik begon scherp en zette meteen de toon door overtuigend de tos te winnen. Met de harde wind in de rug zocht de thuisploeg geduldig de aanval. BOL zakte in en hield de linies goed gesloten. Via de sterk spelende Michael Kune, die later door het thuispubliek tot man van de wedstrijd werd verkozen, werden de ruimtes gevonden aan de zijkanten. BOLhad weinig in te brengen en loerde voornamelijk op de counter. De eerste echte kansen lieten lang op zich wachten, maar uiteindelijk was het Timo Snel die na een fraaie voorzet van Lars Kuipers de bal knap in de verre hoek kopte. HakimZyech zou er jaloers op zijn geweest!

Niet veel later was het BOL die, ondanks alle inspanningen van Mark Boekel en Lars Kuipers, vanuit een lage rommeligecorner de gelijkmaker binnenschoot. Medemblik liet zich niet uit het veld slaan en ging onverstoorbaar verder. Een leep balletje, aldus Tim Stapel zelf, belandde voor de voeten van de vrijstaande John de Wit die hier wel raad mee wist. Kort hierna wist de topscoorder ook de 3-1 binnen te schieten,nadat hij met een goede steekbal de diepte in werd gestuurd.Tot op heden heeft John iedere wedstrijd nog het net gevonden, met als hoogtepunt de zuivere hattrick tegen Zeemacht.

Na rust was het Michael Bruinsma die de aansluitingstreffer van BOL maakte. Een listig genomen vrije trap belandde via de lat en de handen van de verder foutloze keeper in het eigen doel. Een knappe actie van Thomas resulteerde niet veel later in een prima goal die overtuigend in de verre hoek werd gekruld. Hiermee leek de wedstrijd beslist. Via de sterk spelende Tim Stapel werden nog enkele goede kansen gecreëerd. Zo belandde een schot van Jim Bos nog op de paal.Na een opnieuw gelukkige corner van BOL werd het zelfs nog even spannend. Vlak voor tijd was het Michael Bruinsma diemet gevaar voor eigen leven, en onder toeziend oog van Hulspas senior, een ietwat korte terugspeelbal wist weg te werken. Zodoende wist Medemblik ook deze wedstrijd over de streep te trekken.

Door de overwinning stijgt Medemblik naar de derde plaats op de ranglijst met een achterstand van drie verliespunten op koploper ZOB.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965  of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageren via facebook