D66 blij met plan verduurzamen accomodaties Medemblik

MEDEMBLIK – In januari van dit jaar riep D66, door middel van een motie, op om de maatschappelijk accommodaties in onze gemeente te helpen bij het verduurzamen van de gebouwen. In de begroting voor 2017 (die nu voorligt) komt het college met de uitwerking.

Vanaf 2018 kunnen besturen van maatschappelijke accommodaties, denk aan o.a. dorpshuizen en sportkantines, bij de gemeente een subsidie aanvragen om hun gebouwen te verduurzamen. Hiervoor stelt de gemeente een budget van 50.000 euro per jaar beschikbaar. Het budget kan worden gebruikt voor energiebesparende maatregelen of om investeringen te doen op het gebied van groene energie. D66 is blij dat er op deze manier invulling aan de motie wordt gegeven.

Raadslid Yannick Nijsingh zegt tegen Medemblik Actueel:”we slaan twee vliegen in één klap. Door de subsidie werken we aan het verminderen van energiegebruik en het opwekken van groene energie. Daarnaast levert het de dorpshuizen en sportclubs veel geld op.’’

Het levert de deelnemende verenigingen en stichtingen geld op omdat ze na de energiebesparende maatregelen of investeringen, minder energie hoeven in te kopen. Voordat het zover is moet de begroting nog wel worden goedgekeurd.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.