IVN: Wonderpad, wandelroute voor mensen met een visuele beperking

REGIO – Gidsen van IVN West-Friesland verzorgen zondag 16 oktober een rondleiding op het nieuwe Wonderpad voor mensen met een visuele beperking. Maar de bedenkers benadrukken, dat het een aanrader is voor zienden die eens op een andere manier (geblindeerd) de natuur willen beleven. De route is gemarkeerd met genummerde paaltjes in braille met een witte bovenkant. De rondleiding begint om 14.00 uur bij het IVN vanuit het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a te Bovenkarspel. Aanspreekpunt voor informatie en opgave is Irene Eekhout, 06 15614849.

Zintuigen op scherp
Wat te denken van het voelen van diverse boomschorsen? Met een beetje geluk zijn eetbare besjes rijp voor de pluk. De rondleiding staat stil bij kastanjes, bladvormen en insecten. We luisteren naar vogels en ruiken de herfst. Na afloop is er gelegenheid om opgezette dieren te voelen en gewassen te ruiken. De rondleiders zullen her en der oude verhalen over bomen en struiken vertellen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.