Medemblik Actueel.

Zwanen worden vrijgelaten in slotgracht Kasteel Radboud (Foto aangeleverd)
Flora en fauna

Zwarte zwanen in slotgracht Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – Vier jonge zwarte zwanen zijn vanaf donderdag 28 februari 2019 de trotse nieuwe bewoners van de slotgracht om Kasteel Radboud. Ze zijn geschonken aan het kasteel door Medemblikker Jan Schouten.

In gezelschap van zijn vriendin Corrie Zwaan, Henk Oppenhuizen en beheerder van het kasteel Emma Buis worden de vier jonkies vrijgelaten. Al gauw zwemmen ze nieuwsgierig rond in de kasteelgracht.

“We zijn Jan dankbaar voor deze mooie zwanen. Zeker omdat we het kasteel graag zo aantrekkelijk mogelijk willen maken voor gezinnen met kinderen. Die kunnen nu de zwanen komen bekijken en helpen voeren”, zegt beheerder Emma Buis.

Jan Schouten denkt dat de zwanen zich wel thuis zullen voelen op het kasteel. Hij heeft ze zelf grootgebracht en vindt het prachtig om te zien dat ze hier alle ruimte hebben om heerlijk rondjes te zwemmen.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X