14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 03:48
Medemblik Actueel.

Zwanen worden vrijgelaten in slotgracht Kasteel Radboud (Foto aangeleverd)

Zwarte zwanen in slotgracht Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – Vier jonge zwarte zwanen zijn vanaf donderdag 28 februari 2019 de trotse nieuwe bewoners van de slotgracht om Kasteel Radboud. Ze zijn geschonken aan het kasteel door Medemblikker Jan Schouten.

In gezelschap van zijn vriendin Corrie Zwaan, Henk Oppenhuizen en beheerder van het kasteel Emma Buis worden de vier jonkies vrijgelaten. Al gauw zwemmen ze nieuwsgierig rond in de kasteelgracht.

“We zijn Jan dankbaar voor deze mooie zwanen. Zeker omdat we het kasteel graag zo aantrekkelijk mogelijk willen maken voor gezinnen met kinderen. Die kunnen nu de zwanen komen bekijken en helpen voeren”, zegt beheerder Emma Buis.

Jan Schouten denkt dat de zwanen zich wel thuis zullen voelen op het kasteel. Hij heeft ze zelf grootgebracht en vindt het prachtig om te zien dat ze hier alle ruimte hebben om heerlijk rondjes te zwemmen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook