HVC geeft biofilter de schuld van stankoverlast, PWF neemt geen genoegen met dit antwoord

MEDEMBLIK – Na aanleiding van meldingen van extreme stankoverlast vanochtend in o.a. Medemblik en Wieringerwerf heeft HVC gereageerd op deze klachten. De woordvoerder van HVC zegt dat het komt omdat er t/m donderdag wordt gewerkt aan een biofilter bij HVC Compostering wat dus, zoals HVC het zegt een ‘tijdelijke verhoging van de geur kan geven.’

Dit is is een preventieve klus die jaarlijks plaatsvindt. HVC meldt dat dit tijdens een uitleg-bewonersavond is gegeven, deze zou drie weken geleden hebben plaats gevonden.

Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland is wel zo’n beetje klaar met HVC en de al maanden durende overlast van de composterings wat bij HVC plaatsvindt. In een reactie laat Zeilemaker weten dat: ,, Als de stank zich alleen 1x in de paar jaar zou voordoen in verband met het wisselen van een filter zou ik niet gereageerd hebben, maar het gebeurt veel vaker. De vorige keer zou het met afval uit kassen te maken hebben gehad. Eerlijk gezegd maakt het ons niet uit waar het van komt, maar we, de omwonenden uit Opperdoes, Twisk, Medemblik, willen dit “gewoon” niet meer.

HVC meldt verder dat er meerdere bronnen op het HVC terrein aanwezig zijn die geuroverlast kunnen veroorzaken. HVC beloofd op korte termijn met deze bedrijven te gaan onderzoeken wast de bron van de aanhoudende stankoverlast is op de HVC locatie in de Wieringermeer zodat zij maatregelen kunnen gaan nemen om de stank weg te nemen.

 

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.