Medemblik Actueel.

Algemeen

Leraren gaan staken, lagere scholen week dicht


MEDEMBLIK – Een week lang de scholen dicht tijdens de grootste onderwijsstaking ooit. Daarmee dreigen actievoerende leraren in het basisonderwijs, die strijden voor een hoger salaris en lagere werkdruk. Dat schrijft het AD.

“De actiebereidheid is groter dan ooit te voren”, zegt Jan van de Ven, leraar van actiecomité PO in Actie. Bij PO in Actie hebben zich sinds begin maart 36.000 juffen en meesters uit heel Nederland aangesloten, schrijft de krant.

“Een teken aan de wand, een glashelder signaal: de klassen zijn te groot, veel leraren kampen met een burn out, het lerarentekort loopt snel op, de administratieve last is hoog en ons salaris ligt 20 procent lager dan in het voortgezet onderwijs”, legt Van de Ven uit.

Uit een peiling onder 7000 leraren blijkt dat 97 procent bereid is te staken. Ook onderwijsbond AOb constateert een zeer grote actiebereidheid.

Reageren via facebook