Inge Stins eerste pupil van de week bij SV DESS

BENNINGBROEK – De ‘eerste’ pupil van de week ging vorige week zondag het veld op bij SV DESS VR-1. Deze mooie traditie was jaren geleden beëindigd, maar om de verbondenheid tussen jeugd en senioren te vergroten, besloot het bestuur dit in ere te herstellen.

SV DESS is trots, dat de voetbalvereniging naast een herenselectie, ook een succesvol dameselftal heeft. Daarom mocht Inge Stins als eerste meisjespupil bij VR-1 tossen en de aftrap nemen. Hiermee was zij verantwoordelijk voor het eerste doelpunt voor DESS. Inge kreeg na de wedstrijd een unieke DESS-handdoek als aandenken. De eindstand was 3-3.

De eerste jongenspupil was afgelopen zondag aan de beurt. Thomas Nieuwenhuis werd door zijn coach geselecteerd, vanwege zijn sportieve gedrag in en om het veld. Hij maakte het eerste doelpunt voor DESS, dat was een mooie voorzet voor de rest van de wedstrijd. DESS won met 9-1 van Kaagvogels.

SV DESS heeft inmiddels vijf jongensteams en drie meisjesteams in de competitie.  De vereniging neemt ook deel aan de jeugdsponsoractie van Deen in het filiaal Wognum. Met de opbrengst krijgt de kantine een metamorfose om het voor de jeugd gezelliger te maken.