Medemblik kapt nog meer zieke Essen

MEDEMBLIK – Na de noodkap in augustus aan de Sportlaan in Wognum, zijn nu ook op andere plaatsen in de gemeente zieke Essen aangetroffen.

De buitendienst van de gemeente Medemblik is deze dagen druk bezig met het verwijderen van takken van Essen in Wognum en Onderdijk. De bomen zijn aangetast door ‘essentaksterfte’ waardoor de takken spontaan afbreken. Voor de veiligheid haalt de gemeente de zieke bomen kaal. Ze worden op een later tijdstip gekapt. Medemblik controleert ongeveer 140 Essen op ziekte. Tot nu toe zijn er 14 bomen geselecteerd voor de noodkap.

Meer bomen sneuvelen

De verwachting is dat op meer plaatsen in de gemeente Essen zullen sneuvelen. Er zijn geen herstelkansen voor een aangetaste boom. Op termijn zal Medemblik nieuwe bomen planten. Over het soort wordt nog nagedacht.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.