25.1 C
Medemblik
12 augustus 2020 23:14
Medemblik Actueel.

IVN: Ontdek het Zanddepot in Andijk

ANDIJK – Natuurliefhebbers kunnen zondag 2 oktober o.l.v. IVN-gidsen een rondwandeling maken door het terrein van het Staatsbosbeheer ten noorden van Grootebroek. Verzamelen om 14.00 uur bij het hek van SBB-terrein aan de Dijkgraaf Grootweg / Grootslagweg 9 te Andijk. De excursie is gratis en duurt zo’n anderhalf uur. In verband met de begroeiing worden deelnemers aangeraden een lange broek en stevig, waterdicht schoeisel te dragen.

Gewoonlijk is dit natuurgebied niet geopend voor het publiek. Het Zanddepot ligt midden in de kleipolder en heeft een afwijkende flora en fauna t.o.v. de omgeving. Tijdens de verkaveling in de jaren ’70 was het een zandopslagplaats voor wegen die werden aangelegd. Nu een natte cel met rietvelden, plas-drasgebied en omsloten door bos. Het hele jaar door zijn er gewone, maar ook bijzondere soorten paddenstoelen te vinden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?