De mensen willen gewoon niet luisteren, dan maar geen braderieën en rommelmarkten

MEDEMBLIK – Het intrekken van de vergunning om kofferbak- en rommelmarkten te organiseren was een te verwachten stap na het debacle van de eerste kofferbakmarkt op het Nesbos bij Onderdijk. Ondanks dat de organisatie duidelijke bewegwijzeringen had geplaatst, namen verreweg de meeste bezoekers hier geen notie van en deden wat zij dachten dat het beste was..

Dat de kofferbakmarkt op het Nesbos niet uniek is, blijkt wel uit het feit dat er meerdere kofferbak- en rommelmarkten in Noord-Holland te maken hebben gekregen met publiek dat zich niets aantrekt van regels ter plaatse.

De al jaren, en altijd druk bezochte braderie van Egmond werd weer eens gehouden en direct na afloop van de eerste in coronacrisis gehouden braderie werd door de organisatie besloten dat het ook de laatste was geweest.

Roel van Leeuwen, columnist bij het NHD schrijft in zijn column hoe hij zelf bij de kofferbakmarkt in Schoorl was en waar ondanks dat de organisatie een ‘Ikea-achtig’ parcours had uitgezet om de bezoekers veilig over de markt te laten lopen, bleek al snel dat velen hier niets mee te maken hadden en gewoon hun eigen gang gingen en zelfs de 1.5 meter regel niet nodig vonden.

Roel van Leeuwen weet het simpel te verwoorden: ‘Schrap meteen maar alle evenementen. Want tegen zoveel lompigheid is geen draaiboek bestand.’

Reageren via facebook