Strandvogels 1 gaat het Kwiek 1 heel moeilijk maken, een voorbeschouwing.

ONDERDIJK – Zondag 25 september reist Strandvogels af naar Avenhorn om daar te spelen tegen Kwiek ’78. Ik vermoed dat Strandvogels de laatste jaren in competitieverband tegen geen enkele club zo vaak gespeeld heeft als tegen Kwiek ’78. In dit millennium in ieder geval al 12 keer en met wisselend succes. De Vogels wisten zes keer te winnen in Avenhorn, de laatste keer vorig seizoen toen het 0-1 werd. Thuisploeg Kwiek ’78 won vijf keer en slechts één keer eindigde het duel gelijk, dat was in 2013-2014 toen het 2-2 werd.

Strandvogels kan in de strijd om de koppositie en eerste periodetitel in Avenhorn een belangrijke slag slaan als het wint. Directe concurrenten Grasshoppers en HSV Sport 1889 ontmoeten elkaar namelijk in Hoogwoud terwijl Woudia in Venhuizen een lastig duel tegen De Valken wacht. Maar goed, je kunt beter niet naar je concurrenten kijken maar je in plaats daarvan focussen op de eigen prestatie. Die prestaties zijn tot nu toe prima en hopelijk kan deze serie nog even voortgezet worden.