18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 14:30
Medemblik Actueel.

Lezing over brongas. Wat is dat nu precies.

WOGNUM – Bij het Wognumse museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk staat een brongasketel in de wallekant. In de stallen is een expositie van brongasattributen opgesteld.  In het kader daarvan houdt Nic van Baar op zondagmiddag 25 september een lezing over brongas.

Nic is bestuurslid van de Vereniging tot Behoud van Gasbronnen in Noord-Holland. Hij vertelt over de winning en het gebruik van brongas. Ook demonstreert hij de kleine brongasketel die deze zomer een plaatsje had bij de tentoonstelling. Nic van Baar houdt zijn lezing twee keer deze middag:  om 15 uur en om 16 uur.

  • Het Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, is zondagmiddag open van 14 tot 17 uur.
  • Entree 1 euro, kinderen gratis. Koffie en thee verkrijgbaar.
  • Groepen op afspraak (kan nog tot half oktober), informatie Bets Tool, 0229 57 3397 of k.b.tool@outlook.com 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?