Restant SEW – Spartanen zaterdag a.s. om 19.30 uur

NIBBIXWOUD – Zaterdag 25 februari om 19.30 uur staat het restant van de derby tussen Spartanen en SEW alweer op het programma. Afgelopen zaterdag waren er ongeveer 500 voetballiefhebbers naar de Dres toegekomen om welgeteld  35 minuten van de wedstrijd te kunnen “zien”.

Gaandeweg de eerste helft werd het zicht voor iedereen steeds slechter door de snel invallende mist, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt zag om de wedstrijd te staken. De Knvb en de clubs zijn overeengekomen om het resterende deel van 55 minuten zaterdag a.s. uit te spelen, waarvoor de entree voor iedereen gratis zal zijn. Er zal worden verder gevoetbald vanuit een spelhervatting ter hoogte van de middenlijn.

De tussenstand is 0-1 door een doelpunt van Nick Velseboer in de 23e minuut, na een messcherpe aanval van Spartanen met een perfecte assist van Guleed Afhakame. Eigenlijk kwam deze treffer niet  helemaal uit de lucht vallen, omdat Spartanen in het eerste deel de bovenliggende partij was. Een perfect een-tweetje tussen de uitbater van De Dres en de scheidsrechter bracht laatstgenoemde tot de beslissing om de wedstrijd in eerste instantie tijdelijk te staken voor 15 minuten, om te kijken of er nog verder gespeeld kon worden. Gevolg was dat ALLE bezoekers van deze wedstrijd al snel aan hun eerste versnapering zaten in het ‘grand cafe’ van De Dres en na een kwartier waren ze allemaal alweer vergeten waarom ze hier eigenlijk waren. Maar gezelligheid kent geen tijd, met nu als voordeel dat ook de derde helft overgespeeld gaat worden! Afgelopen week kon er nog geen winnaar aangewezen worden, maar deze keer is het de taak aan SEW om het voor Spartanen een gezellige avond te laten worden…..   

Mocht Spartanen 3 punten kunnen bijschrijven, dan komt de ploeg, na het verlies van koploper Texel’94 ook weer dicht (op 3 punten) bij de nieuwe koploper JVC, die volgende week zondag naar Wognum toekomen. Tel daarbij op dat Spartanen liefst 3 thuiswedstrijden achter elkaar krijgt, dus eerst JVC op 5 maart, de week erna op zondag 12 maart de derby tegen Westfriezen en op zondag 19 maart komt VVW naar Wognum, al deze thuiswedstrijden beginnen om 14:00 uur.

Maar eerst gaat zaterdag na de wedstrijd heel Wognum in polonaise terug naar cafe Stam om het  carnavalfeest nog uitbundiger te laten zijn, o.l.v. prins Theodorus II.

Reageren via facebook