Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

G-Soos in jongerencentrum The Future in Andijk

Andijk – Voor jongeren met een beperking zoals bijvoorbeeld autisme, ADHD, PDD-NOS of een lichamelijke beperking is er in Andijk en omliggende kernen in gemeente Medemblik maar weinig te doen. En daar moet wat aan gebeuren zo vinden een aantal ouders. Zo is het idee ontstaan om een G-soos te starten in jongerencentrum The Future in Andijk.

In samenwerking met een aantal leden van het Wijkteam Oost (jongerenwerker Bert Steeman, Wmo consulent Sandra Smits en sociaal werker samenlevingsopbouw Anita Bloem) zijn diverse ouders om de tafel gegaan om samen met elkaar te kijken naar de mogelijkheden. Bas en Monique Schimscheimer, Wietske de Greeuw en Sandra Arendz zijn zo samen tot een mooi plan gekomen om voor deze doelgroep op de vrijdagavond een jongeren avond te gaan organiseren. Gelukkig waren Boris Bekker en Nadia Dijkhuizen, beiden bestuurslid van jongerencentrum the Future in Andijk, ook direct enthousiast en vol medewerking. Het jongerencentrum is er immers voor alle jongeren, dus iedereen is welkom, vertelden Boris en Nadia.
Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om naar de regulier geplande activiteiten te gaan. Deze doelgroep jongeren vinden daar bijvoorbeeld geen aansluiting, voelt het voor hen niet veilig genoeg, is er geen begeleiding aanwezig die een oogje in het zeil kan houden of is het gewoonweg te druk en/of teveel prikkels.

Voor deze doelgroep jongeren vanaf 12 jaar en ouder worden hierom vanaf eind maart op de vrijdag avond de deuren van het jongerencentrum wagenwijd open gezet. De ruimte is perfect om elkaar te ontmoeten en leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. Denk hierbij aan poolen, tafeltennissen, met de x-box een spel spelen, tv kijken of gewoon lekker kletsen en wat drinken. Zelfs een disco of filmavond kan geregeld worden. Niets moet, je kunt er gewoon jezelf zijn.

Om te kijken of er meer ouders zijn die dit ook graag voor hun kind willen, wordt er eerst een informatieavond gehouden. Deze staat gepland op dinsdag 15 maart om 19.30 uur in het jongerencentrum, sportlaan 1A te Andijk. Tijdens deze avond kunnen ouders de ruimte bekijken en zien wat de mogelijkheden zijn. Maar ook horen wat er tijdens deze avonden qua begeleiding georganiseerd moet worden en is er uiteraard de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aan de hand van deze avond wordt er bekeken of er genoeg animo is om hiermee te starten en wat de frequentie gaat worden.

Komt u ook? Graag (uiterlijk een week van te voren) opgeven via het e-mail adres: g.soos.future@gmail.com
We hopen op een grote opkomst, zodat er ook voor deze jongeren dadelijk iets te doen is!

Reageren via facebook