Medemblik Actueel.

Algemeen

Bibliotheek Medemblik en Wervershoof op de schop.

MEDEMBLIK – De ruimte waar de bibliotheek in Medemblik nu zit gaat drastisch worden ingekrompen om zo scholengemeenschap de Dijk de ruimte te kunnen geven om verder te groeien. Dit heeft wel tot gevolg dat de bibliotheek in Medemblik vanaf 2018 enkel nog voor de jeugd geschikt gaat worden, de collectie boeken voor de ouderen zal gaan verdwijnen meldt het NHD.

Ook de bibliotheek in Wervershoof gaat op de schop, ook daar gaan de boeken voor volwassenen verdwijnen en gaat de bieb in de Schoof een biebclub worden, alleen voor kinderen.  Voorzitster Astrid Streumer van de Westfriese Bibliotheken zegt dat de hoofdreden de dalende subsidie van de gemeente Medemblik is, ,,van alle gemeenten in West-Friesland geeft Medemblik het minste subsidie per inwoner, Medemblik betaald nu 15 euro per inwoner en dat wordt in 2019 nog maar 10 euro.

Binnen de politiek van Medemblik wordt door diverse partijen geschrokken gereageert en vragen zich openlijk af of het besluit niet moet worden teruggedraaid.

Reageren via facebook