KWF-afdeling Medemblik zoekt versterking

MEDEMBLIK – Alleen in gemeente Medemblik krijgen elk jaar al 230 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Medemblik al jarenlang de collecteweek. Dit jaar zijn er extra vrijwilligers nodig voor de organisatie.

In de 1e volle week van september komen er 300 vrijwilligers in Medemblik in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal € 22.050,- opgehaald. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 3 t/ 9 september en de KWF-afdeling probeert met extra vrijwilligers de opbrengst van 2016 te overtreffen.

Medemblik in actie voor KWF

De KWF-afdeling in Medemblik organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Patricia Rempt, voorzitster van KWF-afdeling Medemblik, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds heel belangrijk is. Je kunt zo direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Patricia Rempt, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker.”

Help mee in Medemblik

De KWF-afdeling Medemblik heeft de onderstaande vrijwilligersvacatures:

  • Collecte coördinator in Zwaagdijk-Oost
  • Collecte coordinator Wervershoof

Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Patricia Rempt via rempt.veerman@quicknet.nl.

Reageren via facebook