13.9 C
Medemblik
15 juli 2020 01:37
Medemblik Actueel.

Jaap en Tineke Meester blijven bescheiden, zelfs met een lintje
Jaap en Tineke Meester blijven bescheiden, zelfs met een lintje

Jaap en Tineke Meester blijven bescheiden, zelfs met een lintje

NIBBIXWOUD – Jaap en Tineke Meester hebben zoveel voor de gemeenschap gedaan dat ze vandaag allebei een lintje kregen. En dat vinden ze een mooi gebaar van de mensen om hen heen, maar ze blijven bescheiden. “Er zijn heel veel mensen die iets doen hoor, maar we zijn wel trots op mekaar.”

Bescheiden

Vanmorgen werden de twee met een oude brandweerauto bij hun huis opgehaald door de burgemeester. Een flinke verrassing, maar daarna het kwartje viel al snel. “Ik heb wel een donkerbruin vermoeden wat er gaat gebeuren”, vertelde Jaap Meester. 

Flinke lijst

Op het gemeentehuis in Medemblik kregen ze allebei een lintje opgespeld voor al het vrijwilligerswerk dat ze in hun leven hebben gedaan. En dat is een flinke lijst. Jaap zette zich bijvoorbeeld in voor het behoud van kerkje Bessie, het regiokoor en voor een project in Kenia. Daarbij is hij nog altijd actief voor Creatief West-Fries voor het behoud van de Westfriese taal. 

Samen met zijn vrouw adopteerde hij twee kinderen en nam hij twee pleegkinderen in huis. Tineke werkt onder meer bij dorpsblad De Kern en is actief voor de Sint Cunera Parochie. 

Lees ook: Negen lintjes voor negen vrijwilligers

Hun vrijwilligerswerk is te veel om op te noemen, maar als we Jaap mogen geloven is het een kwestie van goed organiseren. “Ik deed altijd veel ’s avonds, toen ik nog werkte.” Tineke komt er soms achter dat het wel veel is. “Ik heb dagen dat ik gewoon niet heb gezeten.”

Met de lintjes is het twee enorm in hun nopjes. “Die gaan we morgen op Koningsdag zeker dragen, toch Jaap? Want dan mag het nog, hè?”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?