4.5 C
Medemblik
28 november 2020 12:06
Medemblik Actueel.

Pim Ligthart van Lotto-Soudal naar Roompot – Oranje Peleton

TWISK – Roompot – Oranje Peloton heeft zich voor het volgend wielerseizoen versterkt met Pim Ligthart. De 28-jarige Noord-Hollander komt over van Lotto-Soudal. Na drie jaar in Belgische dienst kan Ligthart bij het pro-continentale team uit eigen land vaker voor eigen kans gaan rijden. “In dat opzicht is dit een heel bewuste keuze. Ik wil graag kijken wat er in zit als ik een groot gedeelte van het seizoen als kopman kan starten. Dat is een uitdaging die ik graag nog eens wilde aangaan. Zeker nu ik in de sterkste jaren van mijn carrière zit”, aldus Ligthart.

“Wij halen met Pim een renner naar ons hart binnen” zegt Jean-Paul van Poppel over de nieuwe aanwinst. “Een aanvaller pur sang die bovendien al weer ruim zes jaar ervaring op het hoogste profniveau heeft. In de winter van 2011 heb ik hem leren kennen bij Vacansoleil-DCM, waar hij het seizoen daarvoor als stagiaire begonnen was. Hij is het type renner en persoon dat wij er graag bij hebben en die wij volgend jaar graag ondersteunen bij het rijden van mooie uitslagen”, is de ploegleider verheugd over de komst van Ligthart.

De inwoner van Bergeijk, die vijf keer de finish haalde van een grote ronde en eerder dit jaar de Giro d’Italia volbracht, hakte de knoop door na een gesprek met teammanager Michael Zijlaard: “Daar had ik direct een goed gevoel bij. Het ‘no nonsens’ karakter en het puur Nederlandse karakter van Roompot – Oranje Peloton past denk ik goed bij mij. En het is fijn dat ik al eerder met Jean-Paul en ook met Michel Cornelisse heb gewerkt. Ik denk dat ik via deze ploeg weer een volgende stap kan zetten”.

Pim Ligthart boekte tot dusver vijf profzeges. Zo was hij vorig jaar de sterkste in de GP La Marseillaise en in een etappe van de Vuelta a Andalucia Ruta del Sol. Vorige week won hij nog in het Belgische Sint-Truiden en finishte hij als tweede in de GP Jef Scherens – Rondom Leuven. Na de amateurs Tim Ariesen, Martijn Budding, Elmar Reinders en Oscar Riesebeek is de nationaal kampioen van 2011 (Ootmarsum) de vijfde nieuwe aanwinst voor Roompot – Oranje Peloton.(via Team Roompot)

Reageren via facebook