Robbin(11) maakt formule 1 auto van zand.

REGIO – Een mysterieus zandsculptuur is opgedoken langs de Westfrisiaweg richting Enkhuizen. Niemand wist wie achter dit kunstwerk zat, tot afgelopen donderdag.

Een zelfgemaakt stuur, een zitje, banden en vlaggen als aanmoediging voor Nederlandse sporthelden Max Verstappen en Dafne Schippers. De makers zijn de 11-jarige Robbin en zijn vader. “Op vakantie hadden we altijd een meertje met een strandje ernaast waar we altijd zandsculpturen maakten. Nu hadden we dat niet, dus gingen we het hier maar maken”, zegt Robbin.

Weken plezier

Het kostte ze een hele zondagmiddag, maar van die paar uurtjes werk hebben mensen die erlangs rijden nu al weken plezier. Helaas niet meer voor lang, want binnenkort moet de sculptuur ruimte maken voor de nieuwe N23.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.