Medemblik Actueel.

Oplichter Niels Dudink wacht nog een celstraf van 4 maanden..
Oplichter Niels Dudink wacht nog een celstraf van 4 maanden..

Oplichter Niels Dudink op 6 juni weer voor de rechter.

MEDEMBLIK – Het boek over de veroordeelde oplichter uit Medemblik kan nog niet gesloten worden. De rechter van de rechtbank in Almelo besloot afgelopen vrijdag dat Niels Dudink eerst een psychologisch onderzoek moet ondergaan voor hij op 6 juni aanstaande zich wederom moet verantwoorden voor nieuwe oplichtingspraktijken en diefstal van geld van een klein kind.

De spoor van ellende die notoire oplichter Niels Dudink heeft achtergelaten is met geen pen te beschrijven. Van het oplichten van eigen familie tot het leegroven van spaarpotjes van kinderen, Niels Dudink kon het allemaal niet schelen.

Na zijn veroordeling door de rechtbank in Alkmaar waar hij veroordeeld werd tot 4 maanden celstraf verdween Dudink van de radar om een paar maanden later in Almelo weer op te duiken en daar bleek dat hij gewoon door ging met zijn criminele praktijken.  Helaas blunderde de politie in Almelo als geen ander toen zij hem aanhielden maar na ondervraging vanwege wederom een oplichting van een jonge vrouw,  weer lieten gaan, ‘wij wisten niet dat hij gesignaleerd stond,’ was de reactie van de woordvoerder toen Medemblik Actueel om opheldering vroeg waarom hij weer was vrijgelaten.

Gelukkig door een opstapeling van fouten gemaakt door Dudink kon hij in augustus 2018 in Maastricht worden aangehouden. De politie kon hem arresteren toen ‘Tamara’, niet haar echte naam,  een parkeerboete kreeg begaan in Maastricht. Zij belde direct de politie en die hebben hem maandagnacht kunnen aanhouden.

Dudink heeft twee weken rond gezworven in de omgeving van Maastricht en in die tussentijd tankte hij zonder te betalen, reed hij te snel en kreeg een parkeerboete.  De rekeningen van de onbetaalde tankbeurten kwamen bij zijn slachtoffer in de bus en ook de snelheidsboete kreeg zij op de mat.

Medemblik Actueel zal bij de rechtzaak op 6 juni aanwezig zijn en de rechtzaak live gaan volgen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook