13.9 C
Medemblik
15 juli 2020 01:07
Medemblik Actueel.

Medemblikker moet 2 weken de cel in wegens diefstal en mishandeling

Medemblik – De 48-jarige Michael K uit Medemblik is vanmiddag door de rechter in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van 4 weken waarvan 2 weken voorwaarlijk en een proeftijd van 2 jaar.

De man, die al eerder veroordeeld is voor diefstal en geweld, heeft op 8 februari 2015 in Wieringerwerf zijn ex-vriendin in het gezicht geslagen waarna de dochter de politie belde en de man werd gearresteerd. 

Op 2 november 2015 werd de man op heterdaad betrapt in de Mediamarkt toen hij probeerde een JBL speaker ter waarde van rond de 160 euro onder zijn jas mee naar buiten te smokkelen, maar spijtig genoeg werd hij gesnapt. Tegen de politie verklaarde hij dat hij de speaker had gestolen om deze te verkopen om daar eten van te kopen.

Op 23 november 2-15 werd de man aangehouden in een Deen supermarkt te Hoorn toen hij voor € 75,- aan boodschappen bij zich had en zonder te betalen weg wilde lopen. De man kreeg nog het aanbod van Deen om de boodschappen alsnog te betalen maar dit weigerde hij waarna hij door de politie werd gearresteerd.

De Officier van Justitie eiste 1 maand onvoorwaarlijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar waar de rechter 2 weken onvoorwaarlijke celstraf en 2 weken voorwaarlijk met een proeftijd van 2 jaar.

De rechter verklaarde verder dat de man volgende week voor nog eens 2 delicten moet voorkomen, één keer wegens lokaalvredebreuk in Hoorn op 24 december 2015 en diefstal op 31 december 2015/1 januari 2016.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?