Het succes van de Waterweek Medemblik klinkt door in de Drakenbootraces

MEDEMBLIK – Het was zondagmiddag weer erg spannend en indrukwekkend tijdens de Drakenbootraces in de Oosterhaven van Medemblik. De races zijn traditioneel de afsluiting van de Westfriese Waterweek en op de kade was het een drukte van belang. Veel toeschouwers voor de spannende wedstrijden maar ook nog voor de verschillende attracties, kortom de afsluiting van opnieuw een topweekend.

De races werden gevaren in twee categorieën, namelijk de kleine Drakenboten met met 8 roeiers en een trommelaar en de grote Drakenboten met 16 roeiers en een trommelaar. Inzet de specifieke en felbegeerde wisselbeker.

Bij de kleine boten ging de finale tussen de KNRM-Medemblik en Ons Julike, het zeer enthousiaste Belgische gelegenheidsteam. De Belgische gasten maakten het de strijd zeer spannend en het thuisvoordeel voor de KNRM heeft er wellicht voor gezorgd dat de wisselpeddel in Medemblik bleef.

Bij de grote Drakenboten was een wellicht voorspelde finale tussen Tiben Bestratingen en Pings Pirates. Beide teams kennen elkaar door en door en doen kwam kracht en snelheid niet veel voor elkaar onder. Toch werd de finale in het voordeel van Pings Pirates beslist, en spreekt het verschil van 0,5 seconde boekdelen over het krachtsverschil tussen beide team.
Eindstand:

Kleine drakenboten

  1. KNRM Medemblik 1.05.14
  2. 2.    Ons Julike (België) 1.05.90

Grote drakenboten

  1. Pings Pirates        52.91
  2. Tiben bestratingen 53.47

Wisseltrofee: SPAR-spiegel voor mooist aangeklede team: stal de Vlietlanden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.