18.8 C
Medemblik
22 mei 2020 20:07
Medemblik Actueel.

HVC gaat salaris directeur onder de loep nemen

MEDEMBLIK – Alleen niet het salaris van de huidige directeur, deze directeur heeft een contract waarin het huidige salaris is vastgesteld. Wel gaat de Raad van Commissarissen een commissie gevormd die zich expliciet gaat bezighouden met de salariëring.

Lees ook: Directeur HVC krijgt salaris van ruim boven Balkendenorm

De directie van HVC komt binnenkort met een procesvoorstel dat moet gaan dienen als uitgangspunt voor de discussie. De nieuwe Wet Normalisering Topinkomens Norm (WNT-Norm) zal hierbij als referentiepunt gaan fungeren. 

Lees ook: HVC Directeur blijft topsalaris behouden

Binnen de groep van aandeelhouders, de AVA, zal een kerngroep worden gevormd die naar alternatieven gaat zoeken waarbij in een open discussie niet alleen naar de WNT gaat worden gekeken maar ook naar de markreferentie en de manier van hoe het salaris is opgebouwd.

Reageren via facebook