14.9 C
Medemblik
4 juli 2020 06:02
Medemblik Actueel.

Productieve oefenwedstrijd Strandvogels

ONDERDIJK – Ook de tweede wedstrijd in de oefencampagne werd een duidelijke overwinning voor de vogels. Op een druilerige zondag waar het de gehele wedstrijd door miezerde was Zwaagdijk de tegenstander die wij ook in de competitie tegen gaan komen. Zij hadden nog niet zoveel trainingsuren achter de rug. Maar kwam wel met een sterke selectie aan zetten.

Echter hadden zij pech dat één van hun steunpilaren Ruud Ursem na twintig minuten af moest haken met een vervelende blessure. Strandvogels was toen al op 1-0 gekomen door Sebastiaan weel. Zwaagdijk kreeg ook een paar kansjes via de counter en af en toe een matige vaak te zachte terugspeelbal. Martijn stond zoals wel vaker op de goed plek en 1 x kreeg hij de hulp van Ton Lakeman die via een fantastische sliding een tegengoal wist te voorkomen. De 2-0 werd gemaakt door Jordy Weel die alleen voor de keeper beheerst binnen tikte. De 3-0 was de mooiste van de dag. Na een prachtige combinatie met een hakbal van Mario Smak op Tim Broersen die hem vervolgens bij de 2de paal terug legde waar Sebastiaan Weel de bal simpel kon binnen tikken. Vlak voor de rust werd het dan ook nog 4-0 door knappe goal van de goed spelende Per Groen. De 1ste helft was Strandvogels de veel sterkere ploeg en deze voorsprong had ook nog hoger uit kunnen vallen als er niet zo fanatiek werd gevlagd door de grensrechter van onze tegenstander.

De 2de helft besloot Rene Bierdrager ook te gebruiken om al zijn wisselspellers in te zetten. Waaronder de 3 jonge jongens uit de B-junioren. Te weten Niek Broersen, Jari Roosendaal en Dani Grooteman. Ook Tim Leeuw en Robin Veldhuis mochten hun opwachting maken in de 2de helft. Ondanks de vele wisselingen bleef Strandvogels de betere ploeg. Ook omdat er natuurlijk bij Zwaagdijk werd door gewisseld. Er werden door de vogels nog vele kansen gecreëerd en helaas ook vele gemist zoals Tim Broersen Dani Grooteman en Per groen. Zwaagdijk creëerde door het goede verdedigende werk van Jeroen Mol, Ton Lakeman, Merlijn Weel en Robin Veldhuis heel erg weinig kansen. Verassend kwamen zij echter toch nog op het scorebord. Een vrije trap van ongeveer 28 meter werd heel snel genomen, en Keeper Martijn Weel die graag wederom de 0 had gehouden was nog niet paraat om deze bal te keren. 4-1. Het was Erwin Neuvel die de eindstand deed bepalen op 5-1. Hij kwam na een mooie pass van Tim Leeuw alleen voor de keeper, passeerde deze en schoot vervolgens beheerst binnen. En lekkere oefenzege met af en toe fraai voetbal.

Echter verwacht ik dat RKVV Zwaagdijk in de competitie uit een ander vaatje gaat tapen en dat dan de weerstand veel groter zal zijn. Volgende week zaterdag wacht een oefenpartij tegen DWOW uit de 3de klasse. Dat zal dan waarschijnlijk iets lastiger worden. Wel zijn er dan weer enkele vakantiegangers terug en dus verwacht ik een mooie partij. Dus kom kijken. Aanvang van die wedstrijd is 19.00

Strandvogels 1 – RKAV Zwaagdijk 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zondag 7 augustus 2016
Uitslag: 5-1 (4-0)
Scoreverloop: Sebastiaan Weel 1-0; Jordy Weel 2-0; Sebastiaan Weel 3-0; Per Groen 4-0; 4-1; Erwin Neuvel 5-1

Selectie:
Martijn Weel, Ton Lakeman, Jeroen mol, Merlijn Weel, Mike Boon, Tim Broersen, Mario Smak, Merlijn Weel, Jari Roozendaal, Tim Leeuw, Dani Grooteman, Sebastiaan Weel, Niek Broersen, Robin Veldhuis, Jordy Weel, Erwin Neuvel

Reageren via facebook