Medemblik Actueel.

Dekamarkt Wervershoof/Andijk stoppen met verkoop konijnenvlees

WERVERSHOOF|ANDIJK – Supermarkt Dekamarkt stopt met het verkopen van konijnenvlees zo lang er geen dierenwelzijnskeurmerk is. Slachtkonijnen leven vaak in kooien in erbarmelijke omstandigheden met veel pijn, ziektes, verveling en hoge sterfte.

Wakker Dier is daarom blij met deze stap van de supermarktketen. Ook met Kerstmis gaat Dekamarkt geen konijnenvlees verkopen, is aan de dierenwelzijnsorganisatie toegezegd. “We hopen dat veel andere supermarkten dit goede voorbeeld volgen.”

Wakker Dier deed vorig jaar met Kerstmis onderzoek naar het welzijn van konijnen in de supermarkt en trof daar voornamelijk kooikonijn aan. Veel supermarkten beloofden vervolgens beterschap, Dekamarkt is de eerste ketens die dat concreet maakt.

Nederland telt ongeveer zeventig commerciële konijnenhouderijen. Deze konijnen worden vaak geëxporteerd. In de Nederlandse supermarkten ligt meestal konijnenvlees dat uit het buitenland komt. Bijna al deze konijnen leven in kooien van draadgaas waarin ze minder dan een A4 ruimte per dier hebben. Hierdoor kunnen de konijnen niet huppelen, rechtop zitten en uitgestrekt liggen.

Dekamarkt heeft vestigingen in Wervershoof en Andijk

Reageren via facebook