Medemblik Actueel.

Overmaticg alcohol- en drugsgebruik onder Westfriese jongeren
Regionieuws

Campagne In control of alcohol op kermis Bovenkarspel

STEDE BROEC – De gemeente Stede Broec zet ook komend kermisseizoen een actie in om jongeren bewust te maken van de gevolgen van alcohol. Na de waterflesjesactie van vorig jaar kunnen jongeren nu meedoen aan een test met een alcoholbril en een blaasactie. De start is in het paasweekend tijdens de kermis in Bovenkarspel.  

De actie wordt op de avond van eerste paasdag gehouden in de buurt van het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel. Eén van de uitgaanslocaties waar de kermis wordt gevierd. Met de test ervaren jongeren wat alcohol doet met je reactievermogen. Daarnaast zullen medewerkers van het bureau L!NK met jongeren in gesprek gaan over alcoholgebruik. 

Lees ook: Medemblik komt met de ‘kermisborrelblaasproef’

Wie ben jij-Campagne

De actie is onderdeel van de ‘Wie ben jij-campagne’ binnen het regionale programma In control of alcohol en drugs en is een van de acties om het alcoholgebruik onder jongeren te verminderen. De ‘Wie ben jij-campagne’ is door jongeren zelf ontwikkeld. Het geeft twee keuzes weer: een frisse smiley en een dronken/zieke smiley die laten zien dat je een keuze hebt. Biertje? Gezellig! Maar ben je bewust van hoeveel je drinkt en blijf helder en ‘In control’. Dit beeld is op te zien op de spandoeken bij de kermis.

lees ook: Strengere regels kermisborrels en alcoholgebruik jongeren

Voorzichtig met alcohol, ook tijdens de kermis

Alcohol en kermis zijn in Westfriesland sterk met elkaar verbonden. Geen probleem, vinden de Westfriese gemeenten. Maar tijdens kermissen wordt vaak overmatig alcohol gedronken, ook door jongeren. Daarom zeggen wij: alcohol mag vanaf je 18e maar drink met mate, hou controle en hou het leuk. En drink tussendoor ook water. Tenslotte is iedereen gebaat bij een gezellige kermis.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook