Medemblik 3 dagen in het teken van de Waterweek 2016

MEDEMBLIK – Komend weekend, bruist het weer op, langs en in de Oosterhaven als de jaarlijkse Westfriese Waterweek opnieuw een spetterend programma presenteert. De vrijwilligersorganisatie heeft een aantal verrassende nieuwe elementen toegevoegd aan een toch al zo sterk concept.

Vrijdag 12 augustus staat de opening van de Waterweek weer in het teken van culinair aan de kade. Kaarten voor dit culinaire festijn zijn nu al verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants. Met muzikale ondersteuning van een dj , de feestelijke aankleding en smakelijke gerechten wordt het weer een topstart van de Waterweek 2016. Vorig jaar waren de 600 kaarten snel uitverkocht, dus wees er snel bij: op=op! Op dit moment zijn er nog maar enkele kaarten te verkrijgen bij de deelnemende restaurants.

Zaterdag 13 augustus opnieuw een gevarieerd aanbod van activiteiten met o.a. schepen van de Koninklijke Marine, rondvaarten, diverse stands, een spectaculaire doedelzakband, demonstraties, de aankomst van de legendarische zwemmarathon Stavoren-Medemblik en als topper de mogelijkheid om met het historisch watervliegtuig de Catalina rondvluchten te maken. Met een VIP-behandeling en opstijgen en landen op het IJsselmeer een uniek nieuw element. Informatie over deze wellicht eenmalige vliegmogelijkheid in Medemblik staat bij www.waterweken.nl
De vlucht Lelystad – Medemblik v.v. is nagenoeg vol terwijl van de 3 vluchten in Medemblik alleen maar stoelen voor de laatste vlucht beschikbaar zijn. Vanaf 11 uur zal de Catalina in en boven Medemblik en wijde omgeving hoorbaar en zichtbaar zijn.

Tijdens de Oosterhaven-classic, het concert aan de Oosterhaven, brengt het Noord-Hollands Jeugdfanfare orkest zaterdagavond vanaf 20.00 uur samen met Pearl Joan (Jozefzoon) een fantastisch lichtklassiek programma. Als speciale verrassing ook dit jaar een nieuw jong lokaal muziektalent! Uiteraard ook nu weer de gelegenheid om met schuiten en sloepen rondom het ponton te liggen.
Dat wordt muzikaal genieten! Tot middernacht blijft de sluis open, zodat iedereen in een soort verlichte bootjestocht door Medemblik weer veilig terug naar huis kan varen.

Zondagmiddag 14 augustus staat voornamelijk in het teken van de befaamde Drakenbootraces. Opgave hiervoor kan via Facebook: Drakenboot race Medemblik 2016. Inmiddels hebben zich een aantal stoere roeiteams aangemeld, maar ook hier geldt vol=vol! Daarnaast zijn er uiteraard nog diverse attracties langs/op de Oosterhaven (Marine, rondvaarten).

Voor het gehele programma en inschrijving voor de unieke rondvlucht en aanmelden voor de Drakenbootraces zie: www.waterweken.nl