16.6 C
Medemblik
10 juli 2020 15:43
Medemblik Actueel.

Archieffoto Kay Schipper
Archieffoto Kay Schipper

Kay en Rick Schipper naar WK-inline skaten in Nanjing

MEDEMBLIK – Tijdens het WK-inline Skaten van 10 t/m 18 september in het Chinese Nanjing staan ook 2 toppers uit Medemblik aan de start, Kay en Rick Schipper gaan daar de Nederlandse driekleur verdedigen samen met Luc ter Haar, Ruurd Dijkstra en Remon Kwant.

Opvallend is dat de broers Mulder niet door de bondscoach zijn geselecteerd voor dit WK, de  beide broers zijn volop in training voor het aankomend schaatsseizoen en dit valt niet te combineren met het WK in Nanjing.  In een gesprek met onze verslaggever zegt Kay Schipper dat het loon naar werken is. ,,Voor dit seizoen hebben wij keihard getraind en dat begon zijn vruchten al af te werpen tijdens het afgelopen EK waar Kay 2x brons en 1x zilver pakte

Ze gaan dan ook met volle moed richting Nanjing, uitgerust van een weekje vakantie na de hectiek van het afgelopen EK in Heerde gaan beide Schipper broers aankomende week vol in training. Wel hopen ze dat ze ruimte in het trainingsprogramma kunnen vinden om op 27 augustus aanstaande mee te kunnen doen aan de 1-uurs race in Medemblik waar ook toppers als Jordy van Workum en Janno Botman aanwezig zullen zijn. Beide werden tijdens het afgelopen EK in Heerde Europees Kampioen op het onderdeel Relay.

Op de vraag hoe het komt dat vanuit de Gemeente Medemblik zoveel sterke schaatsers en inline-skaters komen zegt Rick Schipper dat het vooral te danken is aan schaatstoppers als Erben Wennemars maar ook aan, de helaas veelste vroeg overleden Sjoerd Huisman, die het inline-skaten bekend heeft gemaakt in Nederland. Maar ook de West-Friese mentaliteit dat als je wat wil bereiken je er keihard voor moet werken ligt zeker ten grondslag aan de successen die schaatsers/inline-skaters als de broertjes Schipper, met natuurlijk ook Pim Schipper, Irene Schouten, de gestopte Mariska Huisman en dan de aanstormende junioren Jordy van Workum en Janno Botman nu vieren en al gevierd hebben, met als uitschieter het wereldkampioenschap van Irene Schouten op de massastart.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?