Medemblik Actueel.

Politie

Veel duur gereedschap gestolen bij inbraak bestelbus Medemblik

MEDEMBLIK – Bij een inbraak in de nacht van dinsdag op woensdag in een bestelbus die geparkeerd stond naast het huis aan de Konstabelstraat 42 in Medemblik is veel duur gereedschap gestolen.

De inbraak moet zijn gebeurd tussen 01:00 uur en 06:00 uur. Opvallend is dat de bewoners helemaal niets hebben gehoord van de inbraak, terwijl de bus vrijwel onder het slaapkamerraam staat geparkeerd op het erf van de woning. De schade loopt in de duizenden euro’s, er zijn vooral veel elektrische apparaten gestolen maar ook de schade aan de bus is groot.

De eigenaar heeft reeds aangifte gedaan en de politie vraagt mensen die vannacht in de omgeving van de Konstabelstraat iets hebben gehoord of gezien direct contact op te nemen met de politie via 0900-8844(TUIG).

In 9 van de 10 gevallen bij dit soort inbraken is sprake van georganiseerde Oostblok-bendes die werken in groepen en vooral de rustige buurten afstropen op zoek naar bestelbusjes waarin mogelijk (duur) gereedschap aanwezig is. In een paar minuten tijd roven ze dan een busje leeg, en als de eigenar er achter  komen zijn de daders al vaak weer onderweg naar 1 van de voormalige Oostblok-landen.

Reageer op dit onderwerp

X