10.3 C
Medemblik
26 mei 2020 07:35
Medemblik Actueel.

Overval Action, mensen renden in paniek naar buiten

BLOKKER – Veel mensen zijn vanmorgen getuige geweest van de overval op de Action in Blokker. Toen de gewapende overvaller rond 9.10 uur de winkel binnenkwam, waren er meerdere medewerkers en zo’n dertig klanten binnen. Verslaggeefster Daphne Jacobson nam een kijkje en sprak met ooggetuigen.

“Er was geschreeuw, paniek. In eerste instantie dat je ziet dat mensen gaan vluchten, dat deed ik zelf ook”, vertelt een ooggetuige. “Ineens hoor ik alarm, alarm, alarm, ‘dit is een overval!’ en er staat zo’n gast en die houdt een vrouwtje achter de kassa met een pistool onder vuur”, vertelt iemand anders aan NH Nieuws.

Achter auto’s verscholen

De klanten rennen vervolgens naar de nooduitgang en vluchten naar buiten. Op het parkeerterrein verschuilen ze zich achter auto’s. De overvaller komt echter ook naar buiten en komt oog in oog met de klanten op het parkeerterrein te staan.

Hij vlucht daarop het park in, maar ook daar zijn mensen. Daarna rent hij weer terug richting de Action, maar vanwege de menigte daar besluit hij toch weer terug het park in te rennen. De verdachte maakt niks buit en slaat op de vlucht, niemand raakte gewond.

Lees ook: Overvaller Action Blokker gebruikte mogelijk een vuurwapen

Bivakmuts

De overvaller is een donkere man van ongeveer 1.90 meter lang. Hij droeg een blauwe joggingbroek en een blauwe trui. Tijdens de overval had de man een bivakmuts over zijn hoofd. De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de overval.

Reageren via facebook