10.6 C
Medemblik
6 juni 2020 22:45
Medemblik Actueel.

Medemblik maait alles plat.

WOGNUM – Marc Schager uit Wognum keek raar op toen hij vorige week dinsdag een bezoek bracht aan zijn favoriete Kreekbos in Wognum. Marc is zoals velen een natuurliefhebber en kan genieten van de bloemenpracht in het Kreekbos, dus ook van de mooie wilde orchideeën die in het Kreekbos staan. 

Gelukkig heeft de gemeente Medemblik ook veel voor met de natuur en heeft zelfs een slogan “De gemeente is het project, Medemblik Bloeit”, met als doel om planten en dieren in de gemeente Medemblik op een juiste manier te beheren zodat de biodiversiteit in de gemeente wordt verhoogd.

Marc Schager wist dan ook niet wat hij zag toen hij vorige week dinsdag weer in het Kreekbos kwam en zag dat alles gemaaid was, zelfs een beschermde plant als de rietorchis was slachtoffer geworden van de maaimachine. 

Pieter Koning van Progressief West-Friesland kreeg dit te horen en vond het maar een vreemd verhaal en wil opheldering van het college over deze actie. Koning wil van het college weten waarom de buitendienst is gaan maaien in het Kreekbos, en of het de buitendienst wel bekend is dat daar beschermde planten voorkomen. 

Pieter Koning vraagt zich dan ook af of er bij de gemeente Medemblik wel de expertise aanwezig is over wat wel en wat geen beschermde planten zijn in Nederland en als dit niet  het geval is waarom hier niet iets aan wordt gedaan door bijvoorbeeld kennis in te huren.  Pieter Koning hoopt dat het college maatregelen gaat nemen zodat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.

 

Reageren via facebook