Medemblik Actueel.

Medemblik

Medemblik past bushaltes aan voor betere toegang mindervaliden en ouderen

MEDEMBLIK – Een groot deel van de bussen van het openbaar vervoer is aangepast voor minder validen en ouderen. Een tweede stap is het aanpassen van de haltes. Dit om het in- en uitstappen voor deze reizigers makkelijker te maken.

In de gemeente Medemblik zijn veel bushaltes. In het verleden zijn er al haltes toegankelijk gemaakt, maar niet allemaal. Daarom gaat de gemeente de overige haltes in het eerste kwartaal van dit jaar aanpassen. Inwoners die nabij deze haltes wonen ontvangen informatie per brief.

Deze aanpassingen zijn een gevolg van landelijk– en Europees beleid om ook minder mobiele mensen beter in staat te stellen om met het openbaar vervoer reizen. De gemeente Medemblik heeft van de provincie Noord-Holland subsidie gekregen om dit mogelijk te maken.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook