19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 15:39
Medemblik Actueel.

Het voormalig DEK-terrein in Medemblik

Medemblik mag terecht 69 elzen Dek-terrein kappen

MEDEMBLIK – De elzen die op het voormalige DEK-terrein staan mogen worden gekapt om zo de weg vrij te maken voor de komst van ruim 70 woningen. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt op de kapvergunning en zagen deze eerst worden aangenomen maar nu de gemeente Medemblik aanpassingen heeft aangebracht in de vergunning is er geen reden meer om de kap tegen te houden.

De bomen zijn aangeplant om als afscheiding en windsingel te fungeren tussen het voetbalterrein en de omgeving. Aangezien de Els een snelgroeiende boom is die een relatieve korte levensduur kent wordt vaak de Els gebruikt als windsingel bij boomgaarden en sportvelden.  Nu DEK is gefuseerd met MFC en intrek heeft genomen op het Sportpark bij de Admiraliteitsweg hebben de bomen hun functie als windsingel verloren. Daarbij komt dat de bomen niet aan een openbare weg staan maar achter de woonbebouwing Oostersingel en Vlietsingel in Medemblik.

De gemeente Medemblik wil nu op dit terrein 72 woningen gaan ontwikkelen waardoor de bestemming van het terrein eerst zal moeten worden veranderd. Het ontwerp-bestemmingsplan heeft vanaf 22 maart van dit jaar zes weken lang op het gemeentehuis in Wognum ter inzage gelegen waardoor het nu aan de gemeenteraad is om er een klap met de hamer op te geven, dit wordt in het derde kwartaal van 2018 verwacht.

De bomen die bij het voormalige DEK-terrein zullen worden gekapt worden elders in de gemeente Medemblik weer teruggeplaatst doormiddel van nieuwe aanplant.

Reageren via facebook