Provincie schrapt Midwoud en Nibbixwoud uit dienstregeling openbaar vervoer

MEDEMBLIK – Het huidige vervoerscontract dat Connexxion heeft met de gemeenten in West-Friesland duurt nog tot 1 juli 2018, wie daarna het vervoer gaat verzorgen is nog onduidelijk. Dit moet volgens de wet gebeuren via een openbare aanbesteding en zal aankomende zomer worden uitgeschreven. De provincie roept inwoners en organisaties op om ook voldoende input te geven over hoe zij het liefst het openbaar vervoer zien worden geregeld.

De provincie heeft een lijst samengesteld waarin woonkernen met minimaal 1000 inwoners een buslijn moeten krijgen, maar op deze lijst ontbreken Midwoud en Nibbixwoud. De gezamelijke West-Friese gemeenten willen dat de Provincie deze lijst gaat aanpassen temeer omdat ook dorpen als Spierdijk ook niet op deze lijst meer voor komt.

De gemeenten wijzen de Provincie erop dat om de leefbaarheid van deze dorpen te behouden openbaar vervoer onmisbaar is, geen openbaar vervoer zorgt voor een achteruitgang van een dorp. Connexxion ziet zelf voor deze kleine kernen een taak weggelegd voor de buurtbus.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.