Inpakken cadeaus voor kinderen die in armoede leven

MEDEMBLIK – De afgelopen week zijn in het gemeentehuis in Medemblik bijna 500 cadeaus ingepakt voor kinderen van ouders die weinig te besteden hebben. De komende week worden ze bezorgd bij al kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. In het pakket zitten een VVV-bon en twee cadeautjes.

De gemeente heeft onderzocht welke cadeaus kinderen graag zouden willen krijgen. De antwoorden varieerden zo enorm (van een wens voor een kerstontbijt tot en met een computerspel) dat de gemeente besloot om de VVV-bon aan alle kinderen te geven. Zo kunnen ze zelf bepalen waar ze het aan uit willen geven. De andere cadeautje blijven een verrassing!

Tweede keer

Dit is de tweede keer dat de gemeente de cadeautjes beschikbaar stelt. Vorig jaar waren er zo’n 460 kinderen voor wie een aanvraag is gedaan. Dit jaar zijn het er ongeveer even veel. Het aanvraagformulier kan nog steeds worden ingevuld. Ga naar de website van de gemeente en zoek op decemberactie. Doe dat voor 31 december 2019, dan worden de pakketten begin januari bezorgd.

Iedereen die de afgelopen weken al een aanvraag heeft gedaan en aan de voorwaarden voldoet, krijgt de pakketten naar verwachting voor de kerst bezorgd.

[signoff]

Reageren via facebook