Medemblik Actueel.

Regionieuws

Na tientallen jaren zijn ze eindelijk weer samen en nu in 1 graf.

REGIONIEUW – Een bijzondere dag voor de kinderen en kleinkinderen van Jan Kaag en Dini Peters. Na tientallen jaren op verschillende begraafplaatsen te hebben gelegen, zijn de tabakshandelaar en zijn geliefde vandaag – hun trouwdag – postuum herenigd.

Als Kaag in 1962 op 59-jarige leeftijd overlijdt, wordt hij begraven op de oude katholieke begraafplaats. Dini overlijdt 22 jaar later, maar wordt begraven op de algemene begraafplaats. “Vanaf 1984 ligt mijn moeder dus in haar eentje op de Algemene Begraafplaats”, vertelt dochter José de Bruijn tegen NH, “Daar hoorde ze niet, want ze was heel erg gelovig.”

Waterstand

Waarom het stoffelijk overschot van Dini 32 jaar geleden niet naast dat van haar geliefde werd gelegd, is nog altijd niet helemaal duidelijk. “Er was iets met de waterstand”, vertelt José. “In ieder geval mocht er niemand meer begraven worden”, zegt ze over de katholieke begraafplaats.  

Dat de twee precies vandaag worden herenigd, is geen toeval. Op 21 mei 1930, vandaag exact 86 jaar geleden, gaf Jan zijn jawoord aan de bakkersdochter Dini uit Hengelo. “Nu, 86 jaar later, is het toch geweldig dat ze gewoon samen in dit graf liggen”, zegt De Bruijn tijdens de herbegrafenisceremonie. 

Reageren via facebook