Medemblik Actueel.

Spoorovergang bij Westwoud, nu nog enkelspoor, straks dubbelspoor..

Lelystad in de toekomst ook via het spoor bereikbaar?

REGIO – Al sinds 1986 is de spoorverbinding tussen Hoorn en Enkhuizen geschikt voor dubbelbaans maar tot op de dag van vandaag is deze nog steeds enkelbaans. Nu zijn er plannen opgedoken om deze enkelbaans op niet al te lange termijn uit te breiden naar de dubbelaans om zo West-Friesland nog bereikbaarder te maken met het openbaar vervoer.

Enkhuizen – Lelystad

Een ander deel van deze plannen is om het spoor door te trekken naar Lelystad om zo een nog betere ontsluiting van West-Friesland te creeëren. In het ‘Pact van West-Friesland’ is door alle West-friese gemeenten afgesproken om West-Friesland nog beter bereikbaar te maken per auto,trein,boot en fiets. Één van de speerpunten is een regelmatige snelle treinverbinding vanuit West-Friesland met Amsterdam (de lijn Enkhuizen – Hoorn).

De gemeenteraad van Hoorn nam begin dit jaar unaniem een motie aan waarin wordt opgeroepen tot realisering van een dubbelspoor tussen Hoorn en Enkhuizen. Veel inwoners uit o.a. Andijk en Wervershoof maken dagelijks gebruik van deze spoorlijn, met als opstapplaats Bovenkarspel.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?