Onderzoek geeft Provincie ongelijk over woningbouw Abbekerk

ABBEKERK – De gemeente heeft eerder dit jaar onderzoeksbureau Alterra opdracht gegeven om onderzoek te gaan doen naar de weidevogels rondom Abbekerk. Dit na het verbod van de Provincie Noord-Holland om in Abbekerk nieuwbouw te gaan plegen.

Bureau Alterra is onderdeel van de Universiteit van Wageningen en is hetzelfde bureau dat ook de provincie Noord-Holland adviseert. Afgelopen maand kwam de uitslag van het onderzoek binnen en de conclusie is dat de weidevogels als de grutto’s vrijwel geen hinder zullen ondervinden van de nieuw te bouwen woningen in Abbekerk.

Lees ook: Provincie Noord-Holland verbied nieuwbouw Abbekerk

Wethouder Hans Tigges zal daarom ook op korte termijn Gedeputeerde Staten verzoeken om zo snel mogelijk de blokkade voor woningbouw rondom Abbekerk op te heffen.  Het onderzoek zal deel gaan uitmaken van de reacties op het provinciale Natuur Beheer Plan 2017 en de wijzinging van de Provinciale Ruimtelijke Verordening.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.