13.8 C
Medemblik
29 september 2020 03:25
Medemblik Actueel.

Gegevens 32 kinderen Medemblik op straat door datalek leerlingenvervoer

MEDEMBLIK – Bij het aanbesteden van het leerlingenvervoer in West-Friesland zijn ernstige fouten gemaakt, het bedrijf die dit regelde heeft de website waarop men zich moest aanmelden pas eind september aangepast maar daarvoor waren alle gegevens van deze 151 leerlingen voor iedereen te lezen. Deze gegevens hebben mogelijk enkele jaren open en bloot op straat gelegen vanwege de zeer slechte beveiliging van de website. De documenten die in te lezen waren stammen namelijk uit 2013.

Begin deze maand werd al duidelijk dat het bedrijf die de aanbestedingswebsite TEnderNed in beheer heeft de veiligheid van deze website niet op orde had waardoor deze gegevens op straat konden komen te liggen. Bij de datalek zijn de gegevens van 32 kinderen uit de gemeente Medemblik op straat komen te liggen, gegevens als namen, telefoonnummer,huisadressen,geboortedata en schooladressen.

Ondertussen heeft de gemeente Medemblik de ouders van alle 28 kinderen benaderd en op de hoogte gesteld van deze datalek. De gemeente Medemblik gaat er vanuit dat door het nemen van diverse maatregelen dit niet meer zal voorkomen. Tevens zijn de vervoerders die hadden ingeschreven op de aanbesteding in 2013 gevraagd de documenten van toen nogmaals te controleren of ze veilig.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?