Milieudefensie waarschuwt Hoorn om het Zevenhuis.

MEDEMBLIK – De lokale afdeling Milieudefensie gemeente Medemblik waarschuwt de gemeente Hoorn om  de wijzigingsplannen betreft Zevenhuis niet uit te voeren. De consequenties van deze wijzigingen op langere termijn zijn desastreus voor het landelijk gebied van de gem. Medemblik, de buurgemeente. Het gebied krijgt hierdoor een stedelijk karakter, wat doet vrezen voor de langere termijnplanning van dit gebied en gewin van nietsontziende projectontwikkelaars.

Lees ook ons dossier: Zevenhuis

In het landelijke gebied van de Zwaagdijk is verhoging van bouwhoogte op Zevenhuis niet passend in het bestemmingsplan:

  1. In de provinciale structuurvisie spreekt men  van weidse open ruimte wat bewaard moeten worden. Ook noemt men het bovenlokaal om de stolpen in dit karakteristieke lint te beschermen.
  2. Natuur en recreatieplan Westfriesland 2016: Zie bijlage, blz. 28: Hier is een sterke combinatie te vinden van agrarische kwaliteit en agrarische natuur. De focus ligt hier op het behouden en versterken van de open ruimte. Het wandelnetwerk wordt geoptimaliseerd in dit gebied. De vaarroute wordt beter toegankelijk gemaakt in dit gebied.
  3. Gevolgen voor landschappelijke waarden: De provinciale Waardenkaart geeft aan dat Natuurlinten behouden moet worden.  Het Natuur netwerk van de veenrivier de Kromme leek ligt (van voor de jaartelling) aan de overkant van de weg van de Zwaagdijk. Ruimtelijk gezien geeft dit een conflict met een bedrijventerrein in dit gebied.
  4. Het Provinciale inpassingsplan van de Westfrisiaweg: Het gebied boven de Westfrisiaweg is landelijk gebied. Het bedrijventerrein dient zich aan te passen aan de uitstraling van landelijk gebied. Onder de westfrisiaweg is stedelijk gebied. Bouwhoogten van bedrijven  van 20 meter of  hoger dienen geplaatst op de bedrijventerreinen in stedelijk gebied. (hoorn 80/ Westfrisia-zuid )
  5. De bewoners van Hoorn maken veelvuldig gebruik van de Zwaagdijk, als trim of fiets route Om de landelijke sfeer.

Deze afspraken  zijn vastgelegd. Dit is om  de langer termijn  visie op dit gebied  te waarborgen. De gemeente Hoorn heeft ingestemd met deze visies en in de raad van State is het bestemmingsplanvan Zevenhuis daarin gewaarborgd van verdere wijzigingen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.