Koningsdagweerbericht Medemblik – eerst nog buien later opklaringen en zon

Medemblik – Tijdens Koningsdag nog steeds buien met onweer en hagel. Af en toe is er ook zonneschijn en later op de middag neemt de buiigheid geleidelijk af. Ook de wind wordt minder sterk. De temperatuur komt uit op maximaal 9 graden. Na woensdag aanhoudend wisselvallig, maar de temperatuur gaat langzaam wat omhoog.

In de nacht van woensdag op donderdag neemt de buiigheid landinwaarts sterk af en blijven de buien vooral beperkt tot de kustprovincies. Donderdag overdag is het wisselend bewolkt en activeren de buien opnieuw, waarbij landinwaarts nog steeds kans op onweer of hagel is. De minima komen uit op ongeveer 2 graden en de maxima liggen rond 10 graden. De westelijke wind is zwak tot matig.

Alhoewel het ensemble geleidelijk minder koud wordt en de neerslagkansen kleiner, blijft het hoogtelaag in een groot deel van het ensemble hardnekkig aanwezig. Tot en met halverwege de volgende week is de temperatuurafwijking fors negatief. Tot ver in de volgende week houden de cyclonale oplossingen de overhand, met een voorkeur voor westelijke winden. Vanaf ongeveer 6 mei zien we dat er een steeds grotere spreiding gaat optreden in de EPS leden. Er ontstaan dan diverse scenario’s. De warmere oplossingen worden veroorzaakt door een oost tot zuidoostelijke stroming. Er ontstaat een voorkeurspositie van een laag ten (zuid)westen van de Britse Eilanden en hogedruk boven oost of noord Europa. In ongeveer de helft van de lagen blijft het echter nog steeds aan de koele kant.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Wo 30% 80% 2 9 nw 4
Do 50% 70% 2 10 west 3
Vr 30% 80% 2 11 zw 4
Za 20% 80% 6 10 west 3
Zo 30% 80% 6 12 nw 4
Ma 30% 60% 7 13 west 4

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.