Truckfestival Medemblik wordt groter dan ooit.

Medemblik – De heren van Truckfestival-Westfriesland zijn weer druk bezig met de voorbereidingen en organisatie van het oudste Truckfestival van Noord-Holland. En er is groot nieuws: het festival breidt uit dit jaar naar de Oosterhaven.

In overleg met de STEM, de gemeente en de horeca, wordt de Oosterhaven betrokken bij het glanzende spektakel. Langs de kade is genoeg ruimte om een auto of 15 tentoon te stellen. Al jaren blijft het moeilijk om iedereen tevreden te stellen met een goede plek, aangezien de animo maar blijft stijgen. Elk jaar staat de Nieuwstraat van voor tot achter afgeladen met de meest mooie trucks die Europa rijk is. Met veel passen en meten kan de winkelstraat in Medemblik er zo’n 100 kwijt.

Het festival verkassen naar bijvoorbeeld een industrieterrein is volgens de organisatie een NO-GO! De locatie is juist wat Truckfestival-Westfriesland zo uniek maakt! Verplaatsen is dus geen optie. Enige obstakel van de Oosterhaven is dat het niet direct grenst aan de Nieuwstraat, dus juiste bewegwijzering is noodzakelijk. Daar zit de commissie dan ook bovenop en ziet de uitbreiding naar de Oosterhaven als een grote uitdaging.

Het festival vindt als altijd plaats in het Hemelvaartweekend op zondag 8 Mei vanaf 12.00 uur.
De organisatie van het festival is in handen van Truckfestival West-Friesland. Het clubhuis voor de West-Friese chauffeur. De laatste jaren mag van een regelrecht succes worden gesproken.

Meer weten? Ga naar www.truckfestival-westfriesland.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.