Medemblik Actueel.

Evenementen Videos

Open dag KNRM Medemblik, vooral aan de fijne dingen denken

MEDEMBLIK – De open dag van de KNRM aan de Oosterhaven in Medemblik werd zoals altijd weer goed bezocht door jong en oud. De open dag van de KNRM staat vooral in het teken van nieuwe vrijwilligers die zich aanmelden en zo het mogelijk blijven maken dat bij nood op het IJsselmeer de KRNM te hulp kan komen.

Complete opleiding

Als nieuwe vrijwilliger, vanaf 18 jaar, krijg je binnen de KRNM een drie jaar durende opleiding waarin je een brede scala van opledingen krijgt voorgeschoteld, niet alleen als reddingsmedewerker maar ook leer je hoe je een boot moet besturen, zeker tijdens een (zware) storm maar ook hoe je moet de speciale radio’s moet omgaan waarmee je contact hebt met het vasteland.

Voor jong en oud

Natuurlijk is een open dag voor jong en oud, zo mogen de jonge brandweermannen in spé zelf ook de brandslang vasthouden en proberen blokjes om te spuiten, en kon iedereen eens proberen hoe je moet reanimeren en dat dat toch nog niet zo simpeltjes bleek te zijn ondervond onze eigen burgemeester.

Lijkt het jou ook wel iets om voor velen een held te zijn, om als KNRM-medewerker bij dag en ontij het IJsselmeer op te gaan om mensen in nood te redden, meld je dan aan via de website van de KNRM Medemblik/Andijk

Reageren via facebook