12.8 C
Medemblik
29 mei 2020 01:10
Medemblik Actueel.

IVN: Land- en waterschildpadden

Regionieuws – Een beetje prehistorisch van uiterlijk zijn ze wel, en ze kunnen oud worden als huisdier, mits ze goed worden verzorgd. Reptielenverzorger Mychel Cornelissen houdt op zondag 1 mei vanaf 14.00 uur een schildpadpresentatie bij het IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen. Hij neemt een aantal land- en waterschildpadden mee van van kinderboerderij SKIK uit Hoogkarspel en kan er boeiend over vertellen.

Horen water- en moerasschildpadden eigenlijk thuis in de Nederlandse wateren? Een schildpad als huisdier houden, hebben ze veel verzorging nodig? Tijdens de demonstratie komen allerlei onderwerpen zoals de behoeften, kenmerken en bijzonderheden van deze koudbloedige dieren ter sprake en dat neemt vooroordelen wellicht weg.

Reageren via facebook