17.1 C
Medemblik
23 mei 2020 19:21
Medemblik Actueel.

SEW D1 door naar halve finale in de KNVB beker 2e klasse

Nibbixwoud – De spanning was voelbaar in de kleedkamer van SEW D1 voor de wedstrijd. Na een wat mindere periode in de competitie stond vandaag de kwartfinale van de beker op het programma tegen DSOV.  Het leek erop dat SEW ook deze wedstrijd niet in goede doen was.

De eerste 15 minuten waren dan ook volledig voor de gasten uit Vijfhuizen. SEW moest achteruit voetballen en kwam bijna niet van eigen helft af.  Dit resulteerde dan ook in een op dat moment terechte 0-1.

Na de 0-1 van DSOV kwam SEW beter in de wedstrijd. In een mooie aanval over de linkerkant kon Jamy Grippeling alleen maar gestopt worden dmv een overtreding. De schitterende vrije trap die hierop volgde van Christian Molenaar werd zeer fraai ingekopt door Glenn Vlaar. Hierna ging het gelijk op. Cas van Hal kreeg echter nog een kans om SEW op voorsprong te zetten. Direct na de rust was SEW dichtbij de voorsprong. Mike van Kampen gaf veel druk op de keeper van DSOV die hierdoor de bal half raakte en daar ternauwernood de bal van de doellijn kon wegwerken.
SEW speelde de 2e helft met veel druk naar voren en daar had DSOV veel moeite mee.

Na goed doorkomen aan op de rechterkant raakte Cas van Hal jammerlijk de paal. Hierna kwam SEW dan toch verdiend op voorsprong. Glenn Vlaar wist de bal af te pakken van hun laatste verdediger en maakte dit buitenkansje behendig af. Keeper Tristan Detmers van SEW moest hierna nog 1 keer handelend optreden maar voor de rest kamen de jongens van SEW nauwelijks meer in de problemen.

Door goed teamwerk gaat SEW D1 door naar de halve finale op 11 mei!

Reageren via facebook